Nonbye Miljoe Top 1920

Nonbye och miljön

Som marknadsledare har vi en skyldighet att tänka och värna om miljön i vår verksamhet – och det är i alla aspekter.

Nonbye levererar visuella lösningar till några av Europas mest krävande och miljömedvetna företag. Därför är det viktigt för oss och våra kunder att vi kan uppfylla de allra högsta kraven på kvalitet och miljö. Vi har gjort och kommer fortsätta att göra stora miljö- och hållbarhets investeringar och vi arbeta proaktivt med vår CSR-politik.

Nonbye är både ISO 9001 och ISO 14001 certifierade

Nonbye gruppen certifierades med ISO-9001 år 2014 av det internationellt erkända certifieringsorganet BSI.

 

Därefter har vi också certifierats med ISO 14001 som är miljöcertifieringen, vilket är den dominerande miljöstandarden över hela världen.

ISO 14001 opstiller krav til de enkelte elementer i miljøledelsessystemet, som virksomheden skal opfyldes for at blive certificeret.

 

Iso9001 14001 Stamp 

 Link til vores miljøpolitik

 

Link til vores certificeringer

Green Smiley betyder allt ok

Green Smiley

 

En Green Smiley utfärdas av arbetsmiljöverket och visar att företaget följer gällande lagstiftning i området. Det är således en symbol och signal till omvärlden att företaget har ordning och reda i sin arbetsmiljö. Nonbye har i många år haft en Green Smiley.   

Miljövänliga tryckfärger

4F DotsPå vårt breda produktprogram av print lösningar kan vi erbjuda miljövänliga tryckfärger som inte innehåller tungmetaller och lösningsmedel (UV-färger). De är godkänd för användning i leksaksindustrin och har fått miljömärkning för respektive. ASTM F963-08 (Nordamerika), EN71-3 (Europe) och den nordiska svanmärkningen. De innehåller därför inga farliga ämnen och har liten eller ingen inverkan på miljön.

PVC- fria folier – Ett smart miljöval

Bil 3M Greener Solution

 

Ett av de områden där det verkligen är meningsfullt att hitta nya miljövänliga produkter är de självhäftande folierna. De används allmänt av alla visuella kommunikationsleverantörer i grafikindustrin för ändamål som bildekor, lösningar i butik, storformatutskrift och en mängd andra applikationer.

 

Under ett antal år har vi bland annat arbetat som testcenter till 3M och dess nya produkter, lösningar och innovationer inom detta område. Nonbye har också i ett nära samarbete med LEGO drivit på processen för att få ut de pvc-fria folierna på marknaden.  

 

Nonbye var först ut att använda och erbjuda nya PVC-fria produkter och vi upplever ett växande intresse från allt fler företag. 3M´s PVC-fria folier innehåller också 60 procent mindre lösningsmedel än traditionella självhäftande filmer och är byggda kring biobaserat material.

Nonbye är också FSC-certifierad

FSC står för "Forest Stewardship Council" och är ett internationellt icke-vinstdrivande märkningssystem för trä och papper. Märkningen säkerställer att inte mer trä faller i en FSC skog än skogen kan reproducera. Samtidigt är FSC en garanti för att djur och växter att skyddas, och att de som arbetar i skogen garanterat har utbildning, säkerhetsutrustning och korrekt lön. Nonbye är FSC-certifierad och kan erbjuda en värdekedja av affärspartners som också uppfyller standarden.


NONBYE AB / MALMÖ


Hornyxegatan 14
213 76 Malmö

SE-556262-6472

+46 040 92 09 00

info@nonbye.se

Google maps

NONBYE AB / GÖTEBORG


Metodvägen 12
435 33 Mölnlycke

SE-556262-6472

+46 31 68 16 94

info@nonbye.se

Google maps

NONBYE AB / STOCKHOLM


Tellusborgsvägen 67
126 29 Hägersten

SE-556262-6472

+46 08 35 38 35

info@nonbye.se

Google maps