Baeredygtighed Miljoe Nonbye 1920

Mer hållbara lösningar är en viktig del av Nonbye´s DNA.

Lars Nonbye Dush

När diskussionerna handlar om hållbara lösningar så är Lars Nonbye, koncernchef, i sitt essä. För honom, och koncernen som helhet, så är det en viktig del av visionen att öka försäljningen av just hållbara lösningar och produkter.

 

"För mig är det nästan en religion", erkänner Lars Nonbye. "När möjligheterna finns där och vi kan göra något bra för miljön, så måste vi göra det. Som marknadsledare har vi också en skyldighet när det gäller miljön. När vi nu kan erbjuda våra kunder hållbara kvalitetslösningar till konkurrenskraftiga priser, ser jag det som en win-win-situation."

 

 

 

 

 

Nonbye är därför också ISO 14001 miljöcertifierad, vilket är den dominerande miljöstandarden över hela världen. ISO 14001 ställer krav på de enskilda elementen i miljöledningssystemet som företaget måste uppfylla för att vara certifierat.

 

Læs mere om vores certificeringer

Nonbye är pionjärer

Under 2016 tillverkades över 40% av den självhäftande vinylen från Nonbye av hållbart material,  PVC-fritt. "Vinyl material används i stor utsträckning både för fordonsdekor, butikslösningar, storformatprint etc., och därför finns det en stor vinst att kunna producera hållbart inom detta område", säger Lars Nonbye. "Vi har varit banbrytande för dessa hållbara material och upplever ett ökat intresse från marknaden."

 

 

Testcenter för 3M

Nonbye har under flera år varit ett testcenter för vinyltillverkaren 3M´s PVC-fria material. I ett nära samarbete med flera stora företag - bland annat en stor dansk leksakstillverkare- har Nonbye hjälpt till att driva processen med att utveckla hållbara material med hög kvalitet, lång livslängd och få ut de på marknaden. "Detta samarbete var början för oss", säger Lars Nonbye. "Idag tar vi alltid en dialog med våra kunder om hållbarhet och konverterar, såvitt kunden är intresserad, alla lämpliga material till ett mer miljöriktigt alternativ". 


3M´s PVC-fria vinyler innehåller 60% mindre lösningsmedel än traditionella självhäftande vinyler, och är byggda kring ett biobaserat material.

 

3M Nonbye


Hållbar fordonsdekor till SydEnergi i Danmark

SydEnergi (SE) är ett av Danmarks största energibolag och leverantör av fibernät. Sydenergi äger Stofa och tidigare Nyfors. Hållbarhet är högt prioriterade hos Sydenergi, och det gäller självklart även när deras fordonspark skall dekoreras.

Stofa Nonbye Bildekoration 262A
Stofa Nonbye Bildekoration 262E
Stofa Nonbye Bildekoration 262F
Stofa Nonbye Bildekoration 262B

Kunskapen måste öka

Nonbye utvecklar och producerar lösningar och produkter som består av självhäftande material lösningar till några av Europas mest miljömedvetna företag, med fokus på CSR i både deras strategi och vardag.
"Det är vår erfarenhet att kunskapen om hållbara (PVC-fria) lösningar är begränsad, och ofta anses de felaktigt vara mycket dyra och i sämre kvalitet. Därför gör vi en stor insats för att öka medvetenheten om möjligheter och alla fördelar, säger Lars Nonbye, fortsätter:

Stöder värderingarna

"När vi först går in i en dialog med kunderna är många mycket intresserade. För många av våra kunder är det viktigt att stödja en grön och hållbar profil och de värden som kännetecknar kundens verksamhet. Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa våra kunder – att få ett starkare visuellt uttryck. 

 

 

NONBYE AB / MALMÖ


Hornyxegatan 14
213 76 Malmö

SE-556262-6472

+46 040 92 09 00

info@nonbye.se

Google maps

NONBYE AB / GÖTEBORG


Metodvägen 12
435 33 Mölnlycke

SE-556262-6472

+46 31 68 16 94

info@nonbye.se

Google maps

NONBYE AB / STOCKHOLM


Tellusborgsvägen 67
126 29 Hägersten

SE-556262-6472

+46 08 35 38 35

info@nonbye.se

Google maps