Arla Dekoration Folie 1920

Case: Arla

Stora glaspartier är dekorerade med både motiv från naturen och Arlas egen produktflora

Det skapar energi, samhörighet och engagemang bland medarbetarna.


Uppgift: Dekoration av Arlas huvudkontor i Århus
Byggnadsägare: Arla Foods
Arkitekt: SAHL Arkitekter A / S
Konstnär: Sanne Lund Jensen
Nonbye: Storformatsprint och montering
Fakta: 1000 m2 tryckt på 3M 40-114 transparent film med UV-färg för hållbar yta. Folien är monterad på plats efter det att glaspartierna är installerade.

Folie i ett nytt sammanhang

Nonbye ansvarar för tryckning och montering av folie på alla Arla Foods anläggningar i Danmark och Sverige. "Det är en väldigt spännande och väldigt annorlunda uppgift", säger produktionschef Per Nonbye. "Våra montörer arbetar mycket noga enligt de fastställda riktlinjerna för de enskilda elementen. Det kan finnas många element i varje dekoration, och det kräver precisionsarbete. "

Arla Miljoe Foliedekoration 360E


Arla Miljoe Foliedekoration 360D


Arla Miljoe Foliedekoration 360C


Arla Miljoe Foliedekoration 360A


Trivsam miljö hos Arla Foods

Arkitekt Susanne Lund Jensen är konstnären bakom  ca. 900 m2 folie med elementer från b la.  bland annan Arla Foods egna produktvärld, som dekorerar mejerikoncernens huvudkontor i Århus. Här används tryckt folie som monteras på glaspartier, som avskärmning i den stora kontorsbyggnaden. En lösning som ger både anställda och gäster ett trevligt visuellt intryck.

Arla

Den här videon (1:54 min.) visar att Arla har använt sin kreativitet för att skapa en annorlunda kontorsmiljö till glädje för både  medarbetarna och besökarna.

Ett unikt val

Starka riktlinjer


Färgen på foliedekorationen har blivit grunden för färgval vid restaurering av Arla Foods kontor, mejerier mm. - både nationellt och internationellt. Riktlinjer utarbetades som specificerar hur man utför både foliedekorationerna och den andra inredningen.


Hardy Kjærgaard säger också att foliedekorationerna används ofta som en bakgrund när Arla Foods vd Peder Tuborgh intervjuas för TV vilket understryker den betydelse som den har för företaget och dess visuella uttryck.

En annorlunda känsla


De många stora glaspartierna i Arlas huvudkontor är sålunda inredda med naturelement och Arlas egen produktflora. Direkt från det ögonblick du går in i den fem våningar höga byggnaden, där hela centrumet är ett högt atrium, ger de en riktigt trivsam känsla. "När vi har gäster på rundvisning, säger många att det här är väldigt trevligt att vara här", säger anläggningschef Susanne Lyng Nielsen från Arla Foods. "Samma som vi hör av medarbetarna. Sammantaget har vi med denna lösning fått en extremt trivsam miljö. "

Få ditt uppdragg/projekt rätt ifrån början

Oavsett om du är ett litet eller stort företag, så är det viktigt att allt bli rätt - från början till slut. Använd våra många år av kunskap och erfarenhet för visuell profilering - kontakta oss gärna redan idag!

Per Nonbye

Per Nonbye

Produktionschef 

 

Tlf. +45 8781 5133
Mobil +45 4090 8009
pn@nonbye.dk

Arla Hardy Kjaergaard

Hardy Kjærgaard

Facility direktør Arla Foods


Som ansvarlig for udviklingen og gennemførelsen af projektet er Facility direktør Hardy Kjærgaard yderst tilfreds med resultatet og siger: ”Vi har med Susanne Lund Jensens udsmykning valgt at gå ud over det sædvanlige bl.a. i farvevalget. Det har givet noget unikt, hvilket netop er det, vi er gået efter.”

 

Arla Susanne Lyng Nielsen

Susanne Lyng Nielsen

Facility manager Arla Foods.

NONBYE AB / MALMÖ


Hornyxegatan 14
213 76 Malmö

SE-556262-6472

+46 040 92 09 00

info@nonbye.se

Google maps

NONBYE AB / GÖTEBORG


Metodvägen 12
435 33 Mölnlycke

SE-556262-6472

+46 31 68 16 94

info@nonbye.se

Google maps

NONBYE AB / STOCKHOLM


Tellusborgsvägen 67
126 29 Hägersten

SE-556262-6472

+46 08 35 38 35

info@nonbye.se

Google maps